2011 blir 2012!

2011 var ett underbart år! Kanske det bästa någonsin. Kunde inte startad sämre med att vi blev hemtvingade från Egypten men den arabiskasaga fortsatte vidare till UEA, Dubai och fantastiska Fujairah intill stillahavet. Därefter var det slut på lyxlivet och jag slussades rakt in i turistbranchen på riktigt. Rethymnon och Kreta blev det nya hemmet för sommaren. ..livet var enkelt där och ofta, ja nästan jämt tänker jag tillbaka till just denna plats!

Längst bak i passet har jag skrivit upp alla flighter på ett litet papper. På väg hem från Thessaloniki vek jag upp den och räkade till 19 flygningar sedan januari 2011. Det är inte klokt!

År 2012 blir jag bättre på att komma i tid, jag ska bli grym på Grekiska och jag ska på något vänster ta mig tillbaka till Afrika..

Καλά Χριστούγεννα!!

 

Julklapparna är färdiginslagna, julhälsningar skickade, skinkan färdig och sommaransökan för Apollo ligger och bränner på skrivbordet. Dagen har jag till största del spenderat med min syster. Det började men att jag blev arg för att hon tagit en tröja av mig men eftersom jag hade tagit hennes jeans och dessutom lyckats få lera på dem blev vi ganska fort kvitt med det.

Igår bjöd jag över min underbara vän Märta på fika. Vi har inte setts sedan hon var hos mig i Egypten i slutet av januari förra året men trots de är allt precis som vanligt! Det är nog vad man kallar en Bästa vän trots allt!!
I går snackade jag även men Mr Kamel i telefon. En kille som flög ner våra gäster i HRG ,som sedan flyttade till Umeå med sin svenska flickvän Sandra. Efter 4 månader i Sverige talar han otroligt bra svenska. Så kan en arab lära sig svenska på så kort tid ska jag banne mig lära mig grekiska på samma tid!

Biljetten tillbaka till Thessaloniki är bokad och den elfte bär det av igen!

Julen blir nog behaglig i år! :)




Märta och jag..nån gång för lite för många år sedan..även om det känns som igår!


Ta léme Elllada!

Så sitter jag nu i makalöst stora Aten och inväntar nästa flight till vårt kära grannland Danmark och sen vidare hem mot de småländska skogarna. Det är så konstigt när man tänker på att Thessaloniki faktiskt är den nästa största staden men så litet det är! Men så sker ibland saker som får en att undra...

Vid incheckning på Atens flygplats började jag småprata med en norsk kvinna och det visade sig att hon bodde i Agios Nikolaos på Kreta och att hon var en fd. Vingguide. Sen helt plötsligt kom en äldre dansk kvinna framtill oss som stått och smyglyssnat och presenterar sig som fd. lokalguide boendes på Rodos...så stog plötsligt de tre fd.guiderna och diskuterade bagagevikten på SAS och lite annat smått och gott från guidevärlden på en härlig skandinaviska!


Opa...bäst att rusa till gaten!


Thessaloniki mou!

Idag är det måndag och om två dagar är jag åter tillbaka i Sverige igen! Tänken vad tiden går. Igår hade vi en fantastisk dag här ! Solen sken och staden var full av liv , musik , skridskoåkning och nästintill vartenda själ var ute och handlade julklappar. Den här staden är fantastisk! Till 90 % har jag nu bestämt mig för att stanna för ytterligar ett par månader i skolbänken för jag känner nog att Thessaloniki fortfarande har mer att ge...:) Sen hoppas vi på en mysig grekisk ö i sommar..varför inte en andra episod på Kreta eller nya äventyr på Mamma mia ö??

Idag har jag varit och fikat "för ovanlighetens skull" med  grekisk tjej som heter Maria. Vi brukar träna ihop och hon är verkligen supergullig!

 

 

..sen hade vi helgen..puha..:0

 

 

 






Avslutningsfest Alfa 1a

Det här är gänget som jag de senstaste två månaderna har gått i samma klass som, det är en härlig skara av människor , och jag ser väl som vanligt ut som katten bland hermelinerna. Igår hade vi avslutingsfest då vi ska byta lärare nästan vecka, vilket verkligen är jätte tråkigt. Men festen var lyckad, de blev en lyckad blanding av svenskbugg, högortodoxkyrkomusik, ryskpolka, salsa och afrikanska trummor!

 

 

 

 

Det här är ja våra fantastiska lärare Anna och Maria och min klasskompis Nancy!


Pablo från Spanien och Fermo från Thad


Pater Skalistos och den nya killen från Palestina som jag inte kommer i håg namnet på.

Utflykt med Klassen!


Helgen började men lite fredagsträning på rullbandet sen besökte jag och Sara ett supertrevligt irlänskt ställe i närheten av där vi bor. Lördagen spenderade jag på en liten dagstur norrut med några från min klass.Turen gick till staden Drama och till en stor droppstensgrotta. Dessvärre fick man inte ta några bilder där inne men det var en häfftig upplevelse, påminde lite om hummelundagrottorna på Gotland. Efter den lilla grotturen bar det av vidare till Drama och deras julmarknad. Hela staden hade gjorts om till ett gulligt vinterland i juletid. Självklart lite to much men ganska så trevligt.
Senare på kvällen var vi bjudna på födelsadagsfest hos vår grekiska kompis bästa kompis Sakis.  Vilket var himla trevligt.


Tisdag!

Så mycket som jag skrattat i skolan idag har jag inte gjort på mycket länge. Det är het enkelt så himla roligt! Det var till och med så den gamla pastorn Pater Skaitos höll på att ramla av stolen och var tvungen att korsteckna sig ett par gånger! Det kan nog bara bli så galet när en skara udda människor tussas samman för att lära sig detta invecklade språk. På lördag ska jag antagligen på en liten dagstur med skolan till staden Drama med några från klassen..kolla på lite grottor osv.

Idag var det demonstrationer igen så huvudvägen var avstängd och istället för en kvart tog det över en timme att komma hem från skolan!!!! Vid sådana tillfällen önskar man att metron vore färdigbyggd men pg.a krisen och att de finner arkeologiskafynd varenda gång de sätter spaden i marken går det inte så fort.




Andra advent, sol och 20 grader varmt..!!

Det har varit en helt fantastisk dag i Grekland! Idag har vi haft hela 20 grader varmt och kunnat sitta ute och äta! Nere i centrum är det folkfest varje söndag fram till jul och idag var det massa folk ute. Karuseller är uppsatta och hundratals ballonger flyger i luften. Nere vid paralian har man till och riggat upp en isrink!





Strejk

Igår var det stejk och demostrationer istan..jag fick gå till skolan så himla tur att jag för en gångs skull var ute i god tid! Så hamnade jag mitt i den här röran också!

 

 

 

 


RSS 2.0