Vitt blir Svart!

Igår ramlade ju som sagt min solgardin ner och otroligt nog befann sig gardinuppsättaren här efter bara 3 timmar!! Kors i taket!! I allafall var det en lätt match och på två minuter var det fixat , men  gisses vad han pratade och så klart ingen engelska. Först 40 minuter senare  packade han ihop sina saker och for vidare men då visste jag allt om honom, hans barn och solskyddsgardiner. Fantastiskt roligt och jätte bra träning i språket.

Men när det kom till betalningen...25 euro utan kvitto... Jag stödjer inte sånt ..det är en av andledningarna till att landet är i den kris som nu råder..men i min plånbok fanns bara ett plastkort och just 25 Euro. Jag betalade och såg glad ut men inom mig sved samvetet.

Jag är ju banne mig inte bättre än grekerna själva!!! Idag var jag på stan jag gick förbi en mycket gammal kvinna i ett gatuhörn. Vad är hennes historia,? varför sitter hon där och ber folk om en slant ? Har hennes man dött och hennes pension blivit indragen? Är det för att sådana som jag inte betalar rätt? Tvärs över gatan fanns ett bageri och jag gick in och köpte ett bröd som jag sedan gav till kvinnan. I hennes ögon tycktes jag för en sekund se ett litet ljus men det kanske var inbildning...

Bloody monday!

Alla goda ting är korta..

Så kom dagen då jag förlorade den sköna ensamheten. Den stora lägenheten delas numera av mig och en kvinna från slovakien. Eller egentligen har jag mitt och hon sitt men jag tycker inte om att stänga in mig och som hon praaaaaaaaaaatar ....!!!

Idag bjöd hon på kycklingsoppa jag saltade lite, hon tog de ifrån mig som mamma brukar göra och sa det är saltat.! Sen bjöd jag henne på min älskade ugnspannkaka..hon var inte helt överväldigad.  Hon är trevligt och snäll men bitter. Hon tycker jag borde ta mig i kragen , flytta hem, bilda familj och skaffa mig ett jobb innan det är försent..

Allt för att jag inte ska sluta som henne själv, 30+, singel, slutkörd i kroppen och med ouppfylda drömmar! De är inte riktigt den typen av samtal man orka med en måndagsmorgon med en främling. Dessutom var ni nattfjärliar igår och testade söndags utbudet längs med paralian och var väl hemma runt halv fem. 

Sen ramlade solskyddet ner idag och blockera nu mera balkongvägen....och så har jag en otrevlig gäst mitt i pannan!!!  Ush det här är en dålig söndag...eller jag menar måndag! Men en sak var bra..Frida ringde från GC vilket alltid får mig på bra humör!

Nuu ska jag låsa dörren om mig och tänka på hur underbart mitt liv är !!!

Το καλοκαίρι μου

Äntligen vet jag något! I veckor har jag varit förvirrad och inte vetat vart  livet skulle ta vägen.

Vad vill man göra året då man fyller 23?

Så kom två mail där ett val måste göras..

Erbjudande no 1 var en lägenhet på Campus i VXO

Erbjudande no 2 en ny Grekisk sommar med Apollo ute i den blåa Världen.

...och valet var enkelt.

Min tjugoandra vår/sommar kommer att spenderas på Kos..!!!

Kyrkliga män!

Under lektionen idag pratade vi mest om jobb och vad vi gjort tidigare i livet. Sedan skulle vi intervjua varandra och jag kom med Pater Saiton från Syrien.

Det var ett väldigt intressant samtal. P. Saiton är också 22 år men där stannar likheten. När han var tio år visste han redan att han skulle bli präst eller en "Pater" (Som betyder fader vår på latin)  han hade nämligen blivit utvald. När jag själv var tio år var jag mest intresserad av att titta på skogsfamijerna och att tappa tänder.

Så vad gör du på "jobbet"? frågade jag som en inledande fråga.
-Jag jobbar med att be för människorna och vägleder dem, svarade han.

När det var hans tur frågade han mig samma sak. Jag bet mig i läppen och tänkte lite...och svarade sedan.

- Nästan samma som på ditt jobbet, jag ser verkligen till att de kommer på rätt väg ute i Världen!

Han höll faktiskt med om det! Han är väldigt formell och försynt då han smyger runt i sin svarta långklänning och med den lilla luvan över huvudet, men han drar allt lite på munnen när jag på skoj välkomnar honom med " Salam alekom habibi mou!"




Köpte lycka!

Idag snöar det visst...har inte sett det själv men Sara infomerade mig om det..kan se framför mig hur hon och Alexia skuttar runt som lyckliga barn och försöker fånga flingorna! :)

Själv är jag innekatt i dag...fick tillräckligt med luft i går när jag gav mig ut i regnet för att söka lycka! Det sägs att man inte kan köpa den, men jo tillfälligt kan man det! Det reas hejvillt i staden och kassarna på armen blev allt fler och tyngre.

Hur klara man sig då rent ekonomiskt ?? Frågan som alla ställer!!! En liten fördom som många har mot oss svenskar är att våra " rika föräldrar betalar" och så kanske det är i många fall och det är så klart upp till dem.

Men ett av mina mål i livet är att bli helt ekonimiskoberoende. Även om jag inte precis är där just nu så är åtminstånde delmål 1 uppnått. "Att bli oberoende mina föräldrar", och det känns fantastiskt!


Snart är det precis ett år sedan jag lämnade Egypten..det var trots allt en underbar tid och jag blir fortfarande varm i kroppen när jag tänker tillbaka på den...



 




Tisdagskaffe och nattligpromenad..

Det är lite dyster här just nu...idag regande det och till helgen kommer snö..." de blir väl kul för dig att se lite snö här i Grekland" sa cafe-kille till mig idag.. JAAA underbart som om man inte är här just för att slippa ! För att muntra upp mig själv blev det en kvällstur ut till Sara.

I skolan har tempot dragits upp ordentligt och det är mest för att det är så många som ska skriva inträddesprovet...fast som om nån skulle klara de...:p men som vår söta lärare säger " du kan skriva det så många gånger du vill men du kan bara lyckas en gång!"

Apollo då och sommaren under solen...svaret kommer i slutet av nästa vecka...

Torsdag!

Torsdagens checklista..

1. SOL
2. Frappé (lite kallt ännu men det låtsas vi inte om)
3. Plugga lite
4. Lektion
5. Gymmet


I morgon är det Helg! Bäst att vila upp sig! :)

Ett land i kris..

Aldrig mer en vinter i Grekland var det första jag tänkte när jag öppnade dörren och promenerade till skolan i dag..Iskyla och blåst var på menyn.

Var finns egentligen hoppet för Grekland? Människor man träffar vill bara här ifrån om än motvilligt. Affärer slår igen och dess lokaler gapar sedan tomma och ödsligt mot oss. Människor fryser, svälter och blickar tomt mot framtiden. ..

Sen finns det en annan sida.. kanske den jag är lycklig nog att leva på. Det är den gröna sidan, tex den längs med paralian där vartenda uteställe är fullsatt sju dagar i veckan, sommar som vinter. Där lyser krisen med sin frånvaro. I bland skäms jag för att jag är här endast för nöjesskull. Jag har mitt Sverige som jag när som helst kan återvända till. Hur mycket jag än skulle vilja så är inte Grekland min framtid, egentligen bara en fas eller ett sidospår.

Min klasskompis Nancy från Kongo är sjuksköterska och lär sig grekiska för att hon vill jobba här. För henne finns framtiden här trots krisen,men då jämför hon med sitt hemland i Afrika. En grekisk sjuksköterska ser det kanske annorlunda..

Min andra klasskompis från Sudan, Tarik är 23 år och politiskflykting. Han har flyttat från det ena landet till de andra i jakt på asyl och trygghet. Senast idag sa han att han nog måste tillbaka till Aten för här har han ingenting, snart inte ens tak över huvudet.

Jag skrattar varje dag, jag älskar att gå till skolan och att vara här. Jag är fri och bekymmerslös. Det här är Grekland för mig, men dessvärre inte för alla..

Ny inflyttad!

Idag flyttade jag in i min nya lya på Vassilis Olgas 58! Jag bor på våning 6, har en säng med massa kuddar och ett kök med ugn!! Riktig svensklyx! Började dagen med sovmorgon (som de flesta andra dagar) men efter en helg som smygstartade redan i torsdags var de behövligt. Sen var jag och Sara på taverna och lyssnade till grekisk livemusik och åt grekiska biffar. Lagom aktivitet för en söndag!

Mobil i kras!

Så va det dags igen..ännu en mobiler har lagt sig till högen av obrukbara telefoner. Min söta lilla Samsung fick bara tre månader och ja..jag är fruktansvärt dålig på att hålla telefoner vid liv. Jag börjar tro att det vilar en förbannelse över mig. Jag for i alla fall in till staden söndag morgon och köpte första bästa mobil. Så klart en telefon som alla nu säger är skit och som kommer börja krångla efter ett par månader men hej...så länge lär jag ändå inte ha den kvar!!! Nu börjar det i alla fall snart bli dags för avfärd och jag ska redan i kväll börja inventera vad som ska ner i väskan. Raggsockar är i alla fall prio 1 !

Mobil i kras!

Så va det dags igen..ännu en mobiler har lagt sig till högen av obrukbara telefoner. Min söta lilla Samsung fick bara tre månader och ja..jag är fruktansvärt dålig på att hålla telefoner vid liv. Jag börjar tro att det vilar en förbannelse över mig. Jag for i alla fall in till staden söndag morgon och köpte första bästa mobil. Så klart en telefon som alla nu säger är skit och som kommer börja krångla efter ett par månader men hej...så länge lär jag ändå inte ha den kvar!!! Nu börjar det i alla fall snart bli dags för avfärd och jag ska redan i kväll börja inventera vad som ska ner i väskan. Raggsockar är i alla fall prio 1 !

RSS 2.0